Schaeffler REPXPERT

 

 

 

 


API Conventie in Opio

 

De vijfde editie van de API Conventie vond dit jaar plaats in het hart van de Provence. Vier dagen lang konden de deelnemers in een prachtig kader genieten van het door Doyen uitgewerkte programma. 

Op een interactieve beurs konden de garagehouders rechtstreeks praten met de suppliers en kennis maken met hun nieuwigheden.

De API concepten (1,2,3 AutoService, Requal, API Drive) kwamen ook aan bod.

Ook zin om deel te nemen? Lees meer over de API garageconcepten


Uitbreiding garantie MOOG

Federal-Mogul Motorparts geeft een garantie van drie jaar op MOOG onderstelcomponenten voor wagens met niet-professionele en niet-commerciële doeleinden in Europa. MOOG garandeert dat de onderdelen, bij normaal gebruik en onderhoud, geen materiaal- en bewerkingsdefecten vertonen.

Het bedrijf gebruikt de nieuwste technieken bij het ontwikkelen en testen van zijn producten. Het originele onderdeel is steeds het uitgangspunt.

Alle MOOG onderdelen worden getest volgens de erkende en hoge industriestandaard. Het testtraject beslaat alle relevante eigenschappen van het onderdeel zoals materiaaleigenschappen, levensduur, slijtvastheid, maatvoering en montagegemak. Tijdens het testen wordt ook gecontroleerd of de onderdelen minimaal voldoen aan de OE-specificaties en of ze de maximale belasting van het OE-onderdeel kunnen weerstaan.

De driejarige garantietermijn is van toepassing op alle producten van MOOG die na 1 januari 2016 zijn gemonteerd.

 


Gates Micro-V® kits

Het grootste aanbod kits op de markt

Om zeker te zijn van een betrouwbare hulpaandrijving vervangt u best tegelijkertijd de geribde riemen en de daarmee samenhangende aandrijfonderdelen.

Elk onderdeel van de hulpaandrijving heeft zijn functie. Het volstaat dat één onderdeel tekenen van slijtage vertoont waardoor het hele systeem eronder lijdt en dit kan tot hoge reparatiekosten leiden. De beste oplossing hiervoor is om de transmissie te vervangen door een Micro-V® kit.

Gates biedt het meest uitgebreide aanbod Micro-V® kits op de markt. Elke kit is speciaal samengesteld voor zijn specifieke toepassingen, is verpakt in een stevige kartonnen doos en bevat één of meerdere geribde riemen, samen met de bijhorende metalen onderdelen. U hoeft dus geen losse onderdelen meer op te slaan, alles zit in één kit.

Meer weten? Uw API-distributeur helpt u graag verder.


TRW Part Finder App groot succes

Nieuw

In de laatste versie van de 'TRW Part Finder' is het voortaan mogelijk de onderdelen te zoeken via de VIN (Vehicle Identification Number) of chassisnummer. Je hoeft enkel in het menu te gaan en te klikken op 'Search via Vehicle'.

In februari 2015 lanceerde TRW Aftermarket zijn Part Finder App. Met deze app kunt u met uw smartphone of tablet de online TRW catalogus raadplegen.  Dit kan door het TRW-onderdeelnummer of de OE-referentie in te geven. U kunt in de TRW catalogus de referentie-onderdelen voor alle soorten voertuigen, nl. personenwagens, lichte bedrijfswagens en vrachtwagens terugvinden.

TecIdentify

Via TecIdentify, de TRW functie ter bestrijding van namaakproducten, kunt u bovendien verpakkingen scannen om de echtheid van de producten te verifiëren.

Sinds de lancering werd de app in Europa alleen al 90 000 keren per week gebruikt om onderdelen te zoeken. Dit komt neer op 500 aanvragen per uur. 

Interesse?

Download gratis de iOS-versie in de App Store of de Androidversie in de Google Play Store. 


Fotoreportage Autotechnica

 

Autotechnica was zeer goed gestart, met op zondag 15% en op maandag 3% meer bezoekers dan in 2014. Ten gevolge van de aanslagen op 22 maart, heeft de organisatie noodgedwongen de beurs moeten annuleren en heeft niet iedereen de kans gehad om de stand van 1,2,3 AutoService, het garagenetwerk powered by API, te bezoeken. Bekijk daarom hier enkele sfeerfoto's.

De stand was opgedeeld in 4 zones : 3 zones waren gewijd aan TCO, ofwel de 3 pijlers van 1,2,3 AutoService (Techniciteit, Communicatie en Organisatie); in een vierde zone tenslotte werd het concept uitgebreid voorgesteld.

In de Technische zone konden de bezoekers op geregelde tijdstippen een technische opleiding volgen.

De Organisatie zone.

De Concept zone.

De Communicatie zone stond volledig in het teken van de komende 1,2,3 AutoService promotiecampagne. 

Alle leden van het netwerk hadden een uitnodiging ontvangen met een persoonlijke code om de 1,2,3 AutoService koffer proberen te openen. Ze maakten kans op mooie prijzen.

 

Belangrijk bezoek op de stand: Mevrouw Galant, federaal minister van Mobiliteit en de Heer Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit kwamen langs.


Garage Marvince wint VIP-weekend naar Mille Miglia

 

Op vrijdag 18 maart ontving 1,2,3 AutoService garage Marvince uit Braine-l'Alleud de hoofdprijs van de BERU winter promotiecampagne 2015-2016. Zij winnen een VIP-weekend naar de Mille Miglia in Italië.

De prijs werd overhandigd door Didier Perwez, District Manager Benelux, en Sarah Telen, Marketing Manager bij Federal-Mogul Motorparts. Uiteraard waren Arnaud Compère, Garage Support Manager bij 1,2,3 AutoService en Bruno Simonneau, zaakvoerder van API Cockaerts & Co II uit Waterloo aanwezig.

De BERU campagne 'Live The Legend' liep in samenwerking met uw API distributeur van 1 november 2015 tot 31 januari 2016. Bij elk BERU product dat u in die periode kocht bij uw API distributeur kreeg u een kraslot. Op een speciale website kon u de code invoeren en zo kans maken op een VIP ticket voor de Mille Miglia rally in Italië. Daarnaast kon u ook 50 duotickets voor een klassiek garage-event in het Brusselse én 100 brandstofkaarten van € 50,00 winnen.

De campagne werd niet alleen in België gevoerd, ook in Spanje, Frankrijk en Italië konden de garages deelnemen. In België alleen al waren er 499 deelnemers.

Van alle deelnemers won Garage Marvince dus de hoofdprijs. De garage bestaat reeds van 1987 en is sinds 2012 gevestigd in de kmo-zone in Braine-l'Alleud. In 2012 traden zij ook toe tot het 1,2,3 AutoService netwerk. Zij zijn een trouwe klant bij API distributeur Cockaerts & Co uit Waterloo.  Zaakvoerder Vincent Elens was uiteraard in de wolken met zijn prijs. Het zal de allereerste keer zijn dat hij de prestigieuze Mille Miglia – gehouden van 18 tot 22 mei tussen Brescia en Rome en weer terug – zal bezoeken. Zijn echtgenote zal hem vergezellen terwijl zijn zoon Miguel gedurende die periode de garage zal uitbaten.

foto's copyright Carfix


Autotechnica afgelast

 

Autotechnica was zeer goed gestart met op zondag en maandag veel tevreden bezoekers. Wij wensen jullie te bedanken voor jullie steun en opkomst op onze stand.

Na overleg met de overheids- en veiligheidsdiensten (terreurniveau OCAD 4) is de organisatie echter genoodzaakt om de beurs ook vandaag, woensdag 23 maart 2016, niet te laten doorgaan.


Autotechnica 22/03 geannuleerd

 

Gezien de recente gebeurtenissen heeft de organisatie beslist dat de beurs Autotechnica vandaag gesloten blijft. In de loop van de dag wordt een beslissing genomen voor morgen. Zodra we meer info hebben, brengen we u hier uiteraard van op de hoogte.


Autotechnica

 

Autotechnica vindt plaats van 20 tot 23 maart te Brussels Expo. Het is de ideale beurs om zakenrelaties in optimale omstandigheden te ontmoeten. We zijn ook aanwezig en stellen ons garageconcept 1,2,3 AutoService voor. Sinds de oprichting in 2011 telt dit concept 165 leden en is het het grootste netwerk van onafhankelijke garages in België en Luxemburg. Meer info hier.

Kom zeker langs in Hall 7 - Stand B05. Zo kunnen we onze aanpak voorstellen en uitleggen hoe we kunnen samenwerken.

Inkom is gratis en registreren kan hier.


Prettige feesten

 

Uw API-team wenst u prettige feestdagen en een inspiratievol 2016.


Win een trip naar de Mille Miglia rally

 

 

 

Ook dit jaar kunt u deelnemen aan de BERU wedstrijd om een trip voor 2 te winnen naar de Mille Miglia rally.

Hoe deelnemen?

Op www.beru-legend.be kunt u codes invullen om deel te nemen.


U maakt kans op

  • 1x vip reis naar de Mille Miglia
  • 50x2 local rally ervaringen
  • 100x brandstofkaarten

Hoe codes verkrijgen ?

Koop Beru producten bij uw API distributeur en ontvang kraskaarten.

U kunt zoveel codes als u wil invoeren!

Meer info bij uw API distributeur.


API Convention 2015 Pizzo Calabria

 

Eind september vond de vierde API conventie plaats. Meer dan 1000 autoprofessionals reisden hiervoor naar Calabrië (Zuid-Italië). Alle niveau’s uit de automobielsector (fabrikanten, API distributeurs en garagisten) waren verenigd in in een onstpannen kader.

Tijdens deze editie waren voor het eerst de Belgische, Franse en Nederlandse API’s en garages samen aanwezig. België was ruim vertegenwoordigd met 320 Belgische garages en 36 deelnemende API’s.

APi Convention

Beurs met 49 exposanten

De leveranciersbeurs met 49 exposanten werd druk bezocht. Op iedere stand viel wel iets te beleven: Champion ruitenwissers monteren in ruil voor een selfie stick, een wedstrijd filters vervangen bij Purflux, ... Vergeten we zeker de vele interessante promoties niet!

Salon fournisseur

De beurs vormde voor de deelnemers bovendien de gelegenheid om eventuele technische vragen voor te leggen en meer info te vragen aan de fabrikant.


Nieuwe API te Doornik

 

Dit is wellicht een van onze meest ervaren distributeurs: Bondroit is intussen al 45 jaar op de markt. Dit nieuwe API verkooppunt is sinds 1971 actief in de streek van Doornik en heeft dankzij API zijn voorraad flink uitgebreid – met o.a. het assortiment van Requal. Bondroit levert tot 3 keer per dag onderdelen.

Deze nieuwkomer is bijzonder representatief voor de nieuwe generatie API-partners: als leverancier van onderdelen en gereedschappen van meerdere merken beschikt Bondroit over een ruime voorraad en een hele reeks gespecialiseerde diensten, die worden aangeboden in combinatie met hoogstaand advies, voor professionals en particulieren.

Check hier de openingsuren.


DHE Automotive kiest voor het API netwerk

Oost-Vlaanderen is een API rijker. Voortaan kunt u terecht in Lierde bij DHE Automotive voor al uw auto-onderdelen, gereedschappen, banden en autolakken.

De nieuwe gebouwen van DHE te Lierde zijn indrukwekkend. Maar de echte revolutie vond achter de muren plaats. 

Door zijn toetreding tot het API-netwerk kreeg DHE immers de kans om nog te groeien en om zijn voorraad volledig te vernieuwen, waardoor de onderneming voortaan over een zeer ruim en geüpdatet aanbod beschikt. En naast dit aanbod kunt u ook nog eens rekenen op technisch advies en service van het hoogste niveau. 

Peter De Henau, de nieuwe gerant van DHE, verklaart: “Bij ons krijgen de klanten aan de balie de nodige ondersteuning bij hun zoektocht, krijgen ze advies over de manier waarop ze het onderdeel moeten monteren en kunnen ze hun aankoop indien nodig gemakkelijk ruilen. En dat alles tegen de beste prijs”.

Het nieuwe API logo is al van ver zichtbaar. Breng hen zeker een bezoekje!

Ontdek de openingsuren hier.


Nieuwe API te Schaarbeek: Mécanique Car

 

Mécanique Car (voorheen Mecanorama) bevindt zich in Schaarbeek en is sinds 1996 gespecialiseerd in de verkoop van auto-onderdelen en carrosserieproducten. Wij zijn trots te melden dat zij nu ook deel uitmaken van ons API netwerk.

Hier vindt u al onze API verkooppunten. 


Opening nieuw filiaal AKC Automotive Sint-Job-in-‘t-Goor

 

Na vestigingen in Deurne, Heist op den Berg en Kalmthout opende AKC Automotive recent een vierde filiaal in Sint-Job-in-‘t-Goor. Zowel de profesionnele garagehouder als de particulier kan hier terecht voor auto-onderdelen, accessoires en carroserie-producten.

Meer info over ons gamma vindt u hier

Raadpleeg hier de openingsuren van onze API verkooppunten. 

 


API onderweg

 

Momenteel rijden er al een 25-tal bestelwagens met API-bestickering rond. Ze zijn bestickerd volgens de API richtlijnen en het resultaat mag er zijn.

Komt u er onderweg één tegen? Dan is uw API vast op weg voor een levering bij één van zijn klanten.


API Auto Pièces Sambre & Meuse in een nieuw jasje !

 

U kan er niet naast kijken. Het API-filiaal Auto Pièces Sambre & Meuse in Spy kreeg een nieuwe ingang.

Hieronder het resultaat.

Wat denkt u ervan?


De voordelen van het REQUAL merk

REQUAL, dat is het onderhoudsgamma voor voertuigen van 4 jaar en ouder.

REQUAL onderdelen vormen een economisch alternatief voor het OE onderdeel (met evenwaardige kwaliteit als het origineel), worden gefabriceerd door bekende Europese fabrikanten en zijn tot 25% goedkoper dan de originele onderdelen.

API is de exclusieve verdeler van REQUAL. Klik hier voor een distributeur in uw buurt.

 


Geslaagde Autotechnica 2014

Dankzij o.a. jullie enthousiaste aanwezigheid, de vele promoties en een succesvolle garage-avond kunnen we zeker van een geslaagde Autotechnica editie 2014 spreken !

Hieronder enkele sfeerbeelden.

  

   

 

 

              


DATec steunt Diagnose Car

Tijdens Autotechnica heeft DATec, de technische afdeling van Doyen Auto Belgium, vijf Delphi diagnoseapparaten overhandigd aan Diagnose Car.

Diagnose Car is een project dat diagnosematerialen en recente automodellen verspreid in Vlaamse secundaire scholen. Dankzij dit project kunnen scholen die zelf niet over diagnosetoestellen beschikken toch gebruik maken van dit materiaal.

Meer info over dit project vindt u hier.

 


Laatste dag AutoTechnica !

Vandaag beginnen we al aan onze laatste beursdag en nu al kunnen we van een geslaagde editie spreken. Kom zeker nog even langs voor een gesprek met uw API-distributeur. Op onze stand vind je ook onze concepten REQUAL en 1,2,3 AutoService en ook DATec en My-Tools. Ons gamma Carfirst stellen we ook voor, er is een technisch expert aanwezig die al je vragen kan beantwoorden.

Afspraak Hall 7, B06 !


My-Tools op AutoTechnica

My-Tools, dat is het complete gamma garageuitrusting en -accesssoires, en onderhoudsproducten voor de garage, beschikbaar via uw API.

Tijdens AutoTechnica gelden er exclusieve promoties op het MyTools gamma. Bezoek ons in Hall 7, stand B06.

 


Ook 1,2,3 AutoService op AutoTechnica

Breng een bezoekje aan de 1,2,3 AutoService stand (Hall 7, stand B06), neem deel aan onze wedstrijd en win een Samsung Led tv 107 cm.

Exclusieve actie tijdens AutoTechnica.


Bruisende start AutoTechnica

Vooral de API-trolleys waren populair. Breng ons zeker een bezoekje in hall 7, stand B06 en ontdek hoe je zo'n trolley kan bestellen!

Exclusieve actie tijdens Autotechnica. Voor meer info kunt u bij uw API-distributeur terecht, hij is ook aanwezig op onze stand.

 


Autotechnica

Van 30 maart tot en met 2 april is API aanwezig op Autotechnica in Brussels Expo (Heizel). Klik hieronder om u te registreren en breng ons zeker een bezoekje in Hall 7.


25 API-Walker trucks in de Benelux

Hebt u ze al gespot? Hieronder vindt u een foto van één van de 25 API-Walker trucks die momenteel in de Benelux rondrijden.

API-Walker truck


API conventie te Opio en Provence

Van 18 tot 22 september 2013 organiseerde Doyen Auto voor de tweede maal haar API conventie in Opio. Gedurende deze periode werd de hele infrastuctuur van Club Med Opio exclusief gereserveerd voor deze conventie. Op een expositieruimte van 1000m² toonden de leveranciers van de aftermarket hun productgamma aan de API-leden en hun garages. De beurs werd zo interactief mogelijk opgevat met o.a. workshops en demonstraties en was een enorm succes.

Check hier de berichtgeving in de professionele pers.

API Conventie Opio


Prettige feestdagen

Uw API-team wenst u prettige feestdagen en een succesvol 2014!

2014


Tenneco lanceert de Monroe® Safety Expert app

Tenneco heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe gratis applicatie: de Monroe® Safety Expert. Met deze app krijg je via je smartphone toegang tot alle laatste info.

Dankzij deze nieuwe app met verschillende functies kan de gebruiker snel en gemakkelijk de kenmerken, voordelen en specificaties van schokdempers raadplegen en de referenties die ermee overeenstemmen voor gelijk welke personenwagen of bestelwagen. De Monroe applicatie geeft toegang tot verschillende tools, zoals de e-catalogue en de Shock Selector.

De applicatie is beschikbaar op de website www.monroe.com en in de App store.


Gates lanceert smartphoneapp voor diagnose Micro-V® riem

Gates introduceert een nieuw digitaal hulpmiddel om de slijtage aan Micro-V® riemen te beoordelen: de PIC (Part Image Capure) Gauge Applicatie.

Het gebruik is heel eenvoudig: je neemt met je smartphone een foto van de riem (gemonteerd of gedemonteerd). Via een gepatenteerde technologie voor digitale beeldbewerking zal de PIC Gauge App van Gates de meetresultaten van deze foto vergelijken met de specificaties volgens de industriestandaarden. Zo wordt de hoeveeldheid materiaalverlies van de riem bepaald.

Na analyse toont de app de resultaten: de riem is binnen de specificaties, er is slijtage of de riem moet vervangen worden. De meetresultaten kunnen ook opgeslagen worden voor later gebruik.

De app is gratis beschikbaar in de Apple App Store of Google Play Store. Meer informatie op PicGauge.eu.


Ontdek onze nieuwe site !

Onze gloednieuwe API-site is nu online.

U vindt er ons volledige aanbod en al het API-nieuws.

Veel surfplezier !